Bröstmjölksprotein verksamt mot vårtor

Proteiner med olika tredimensionella former är ett intensivt forskningsområde. Ett naturligt bröstmjölksprotein, kallat HAMLET, i en ovanlig veckningsform har i laboratorieförsök vid Lunds universitet visat sig kunna döda över 40 olika sorters cancerceller. I en klinisk studie med 40 patienter har Catharina Svanborg och medarbetare visat att proteinet är mycket verksamt mot papillom (vårtor i […]

27 aug 2004, kl 10:43
0

Annons

Proteiner med olika tredimensionella former är ett intensivt forskningsområde. Ett naturligt bröstmjölksprotein, kallat HAMLET, i en ovanlig veckningsform har i laboratorieförsök vid Lunds universitet visat sig kunna döda över 40 olika sorters cancerceller.
I en klinisk studie med 40 patienter har Catharina Svanborg och medarbetare visat att proteinet är mycket verksamt mot papillom (vårtor i underlivet), som kan ge en ökad risk för sterilitet och livmoderhalscancer.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng