Brilique-studie viktigt framsteg anser Hjärt-Lungfonden

Bland de stora svenska framstegen inom hjärt-kärlforskningen det senaste året ingår studien som visar att Astrazenecas ticagrelor är mer effektivt än clopidogrel. Allt enligt Hjärt-Lungfondens Forskningsråd.

19 okt 2011, kl 11:42
2

Annons

En ny studie som visar ett skäl till varför Astrazenecas blodproppshämmande läkemedel Brilique är mer effektivt än clopidogrel rankas av Hjärt-Lungfondens Forskningsråd som ett av de nio viktigaste forskningsframstegen det senaste året. Skälet är att medan clopidogrel, som ingår i standardbehandlingen efter hjärtinfarkt, kräver vissa genetiska förutsättningar för att vara effektivt är ticagrelor oberoende av genetiska förutsättningar.

Bland de nio
viktigaste framstegen listas nya rön vid hjärt-lungräddning, liksom kopplingen mellan stress och diabetes, där forskare vid Sahlgrenska akademin upptäckt en ny genetisk riskvariant för typ 2-diabetes som kan belysa den kopplingen.

 

2 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Ticagrelor. Acute coronary syndromes: nothing new.
    Enligt kritiska Prescrire.
    Prescrire Int. 2011 Oct;20(120):229-33. PMID:21970081[PubMed – in process]

  2. Tror att Brilique har gjort så mina kolestrolväden stigit kraftigt …på bara någon vecka …inte bra tror den skall testas lite till …

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng