Annons

Brilique får ok i Kina

Blodproppshämmaren Brilique från Astrazeneca har fått godkänt i Kina. Preparatet spås en bra framtid på den nya marknaden.

4 dec 2012, kl 09:05
0

Astrazenecas Brilique tillhör en ny sorts blodproppshämmare som används för behandling av akut kranskärlssjukdom. Medlet är redan godkänt i bland annat EU, USA, Kanada, och Brasilien.

Den aktiva substansen i  Brilique, ticagrelor, blockerar P2Y12-receptorn och hämmar därigenom blodet från att koagulera och minskar risken för blodproppar. Tabletterna produceras vid Astrazenecas anläggning i Södertälje och den nya marknaden spås innebära ett uppsving i försäljningen. Preparatet har hittills inte sålt enligt förväntningarna på de amerikanska och europeiska marknaderna

Godkännandet kom snabbare än många trott eftersom Kina är kända för att ha långa godkännandeprocesser. Enligt Bloombergs tar det ofta åtta år längre för ett läkemedel att bli godkänt i Kina än andra länder.
Brilique, som godkändes i EU för två år sedan, marknadsförs under namnet Brilinta i bland annat USA.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng