Boehringer säger nej till svenska Athera

Boehringer Ingelheim inte kommer att utnyttja sin optionsrätt att licensiera Atheras antikropp.

13 nov 2014, kl 11:10
0

Foto: IstockPhoto

Athera Biotechnologies, som till 65 procent ägs av Karolinska Development, har tagit fram antikroppen PC-mAb för behandling av hjärt-kärlsjukdomar.

Nu anger Boehringer Ingelheim att bolaget ska skifta fokus i sin forskning och utveckling och går därför inte vidare i sitt samarbete med Athera och avstår från sin optionsrätt.

Den pågående fas I-studien med PC-mAb kommer dock att genomföras som planerat och medfinansiering av framtida utvecklingskostnader genom EUs sjunde ramprogram CARDIMMUN påverkas inte.
-Boehringer Ingelheims gedigna erfarenhet och tillgång till resurser inom det kardiovaskulära området har väsentligt bidragit till den framgångsrika utvecklingen av PC-mAb till klinisk utvecklingsfas, säger Carina Schmidt vd för Athera Biotechnologies i ett pressmeddelande.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng