Blir ny statsepidemiolog

Anders Tegnell får en ny roll från och med fredag. Då blir han ny statsepidemiolog vid Smittskyddsinstitutet.

26 feb 2013, kl 17:15
0

Anders Tegnell Foto: Smittskyddsinstitutet

Anders Tegnell har sedan hösten arbetat som avdelningschef vid Smittskyddsinstitutet. Från och med den 1 mars blir han blir ny statsepidemiolog vid myndigheten. Då Smittskyddsinstitutet inom en snar framtid kan ingå i en ny folkhälsomyndighet ser han en utmaning i att ändra inriktning på smittskyddsarbetet mot ett bredare folkhälsoarbete.
– Det spännande är hur det här arbetet hela tiden förändras, hur vi kan använda gamla och nya metoder för att övervaka smittsamma sjukdomar, säger Anders Tegnell.

– Det är också intressant med det internationella arbetet. Det finns ett gammalt uttryck om att smittsamma sjukdomar känner inga gränser, så är det även med arbetet runt sjukdomarna. Vi har mycket gemensamma arbeten, inom och utanför EUs gränser.

Anders Tegnell är infektionsläkare och har tidigare haft olika tjänster vid Socialstyrelsen, Smittskyddsinstitutet, WHO och EU-kommissionen. Han efterträder Annika Linde, som varit statsepidemiolog sedan 2005. Hon går nu i pension från den rollen, men kommer att arbeta kvar på Smittskyddsinstitutet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng