Björn Eriksson får ledande roll i europeiskt nätverk
Björn Eriksson. Foto: Helene Wallskär

Björn Eriksson får ledande roll i europeiskt nätverk

Läkemedelsverkets generaldirektör blir ny ordförande inom myndighetsnätverket Heads of medicines agencies.

1 dec 2023, kl 11:42
0

Annons

De europeiska läkemedelsmyndigheterna utsåg i dag Läkemedelsverkets generaldirektör Björn Eriksson till ny ordförande i ledningen för Heads of medicines agencies, HMA.

HMA består av generaldirektörerna för läkemedelsmyndigheterna i 27 EU-länder samt Norge, Island och Liechtenstein. Tillsammans med den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA och Europeiska kommissionen utgör HMA det europeiska läkemedelsregulatoriska nätverket.

Ska leda ledningsgruppen

HMA-arbetet samordnas av en ledningsgrupp och det är i den som Björn Eriksson nu utsetts till ordförande.

– Jag är hedrad och glad över att ha fått detta förtroendeuppdrag. Att samverka utanför myndighets- och landsgränser är viktigt och blir alltmer angeläget. Vi har stort utbyte av varandra och det finns många vinster med att samordna arbetet på europeisk nivå. Vårt inflytande ska kunna vara till nytta för svenska patienter, säger Björn Eriksson i ett pressmeddelande.

Björn Eriksson har suttit i ledningsgruppen för HMA sedan 2021

Ordförandeskapet för hela HMA roterar beroende på vilket land som för närvarande har ordförandeskapet i EU, vilket innebär att det är Spanien som just nu har den posten.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng