Annons

Biovitrum köper Swedish Orphan

För 3,5 miljarder förvärvar läkemedelsbolaget Biovitrum Swedish Orphan. Tillsammans bildar de bolaget Swedish Orphan Biovitrum.

5 nov 2009, kl 14:59
1

Det nya bolaget, Swedish Orphan Biovitrum, ska utveckla och sälja specialistläkemedel mot ovanliga sjukdomar och för patienter med stora medicinska behov. Bland annat handlar det om behandling vid blödarsjuka och stödbehandling vid cancerterapi och försämrat fettupptag.

Biovitrum betalar 3,5 miljarder kronor som finansieras genom en fullt garanterad företrädesemission, en apportemission och bankfinansiering. Enligt företagen innebär samgåendet ger på 100 miljoner kronor årligen med full effekt från 2011.

Nuvarande vd i Swedish Orphan, Jesper Hansen, föreslås bli arbetande styrelseordförande medan Martin Nicklasson får vd-posten i det nya bolaget.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Har Biovitrum inte längre forskning på nervsmärtor? Om inte känner någon till vilket läkemedelföretag som forskar på nervsmärta? Med förhoppning om svar
    MVH

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng