Annons

Bergström: “Dags att ta mig an en ny utmaning”

Richard Bergström lämnar den europeiska branschföreningen Efpia, men inte förrän han hittat sin efterträdare.

2 sep 2016, kl 10:56
0

Annons
Richard Bergström

Richard Bergström.
Foto: Efpia.

Richard Bergström har lett den europeiska läkemedelsindustriföreningen Efpia de senaste fem åren. Nu lämnar han organisationen för att ta sig an nya utmaningar.

– Jag är stolt över att lämna EFPIA vid en tidpunkt när vi har utvecklat en politik som främjar innovation och tillgänglighet för patienterna, till exempel genom fokus på resultat och på anpassningsbara vägar för att påskynda utvecklingen av nya läkemedel. Efter 15 fantastiska år i ledande branschorganisationer i Sverige och i Bryssel är det dags för mig att ta mig an en ny utmaning, säger Richard Bergström i ett pressmeddelande.

Richard Bergström, som är apotekare i grunden, tillträdde som vd för Efpia den 1 april 2011. Dessförinnan var han vd för den svenska läkemedelsindustriföreningen Lif i nästan tio år.

Sökandet efter ny vd för Efpia har börjat och leds av Richard Bergström själv för att, som organisationens president Joe Jimenez uttrycker sig i ett pressmeddelande, ”säkerställa att hans efterträdare bibehåller den inslagna kursen för engagemang och dialog.”

Richard Bergström kommer att stanna kvar i sin roll som vd för Efpia tills hans efterträdare är utsedd.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng