Behandling mot bröstcancer godkänd

EU-kommissionen har godkänt bland annat Kadcyla mot HER2-positiv bröstcancer.

20 nov 2013, kl 17:29
0

I början av året godkände amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA Roches läkemedel mot HER2-positiv bröstcancer, Kadcyla. Nu har även EU-kommissionen godkänt läkemedlet även känt som T-DM1, enligt ett pressmeddelande från Roche. 

Kadcyla (trastuzumab emtanzin) är en målinriktad behandling som godkänts för behandling av patienter med spridd HER2-positiv bröstcancer som tidigare behandlats med Herceptin och cytostatika. Godkännandet baseras på fas III-studien EMILIA, som visade att patienter som behandlades med Kadcyla levde längre och hade längre tid utan att sjukdomen förvärrades jämfört med de patienter som fick standardbehandlingen, lapatinib och capecitabin.

EU-kommissionen godkände även Gileads hiv-läkemedel Vitekta (elvitegravir) i doserna 85 mg och 150 mg. Läkemedlet är godkänt som en del i en kombinationsbehandling. FDA valde att inte godkänna Vitekta som en monoterapi tidigare i år, på grund av bland annat bristfällig dokumentation.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng