Attityd stoppar företagande

Det finns ett apoteksmonopol för detaljhandel, men också ett upplevt monopol för andra tjänster som utförs av Apoteket, som borde utmanas. Det anser egenföretagarsektionen på Sveriges Farmacevtförbund.

21 apr 2005, kl 17:02
0

Annons

Att sälja läkemedel har Apoteket monopol på. Men tjänster som läkemedelsgenomgångar eller att informera på vårdcentraler ingår inte i monopolet.

? Det borde finnas en marknad för egenföretagande inom läkemedelsnära tjänster, men problemet ligger i attityden hos köparna och farmacevterna, för att vi har levt med ett apoteksmonopol så länge, säger Joakim Söderberg som är ordförande i egenföretagarsektionen på Farmacevtförbundet.

Men det enda sättet att få uppdrag från landstingen är att dessa går ut till offentlig upphandling, som de olika intressenterna kan svara på.

? Det blir ett moment 22. Om köparen upplever att de här tjänsterna omfattas av monopolet, och inte upphandlar, då blir det heller ingen marknad för egenföretagare att gå in på.


 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng