Åtta lobbyister på varje kongressledamot

President Obamas försök att få igenom en sjukvårdsreform har varit mumma för amerikanska lobbyister. Under förra året arbetade 4 525 lobbyister med frågan, det blir åtta stycken på varje medlem i kongressen.

26 feb 2010, kl 11:51
0

Annons

1 750 vårdföretag och organisationer använde 1,2 miljarder dollar förra året för att betala lobbyister för att påverka utgången av reformen, enligt organisationen The center for public integrity.

Lobbyisterna
representerar såväl läkemedelsföretag, som försäkringsbolag och stora sjukhus. Men lobbyisterna som representerade sjukhusintressen var till antalet betydligt fler än försäkringsbolagen, 207 jämfört med 105.

Även den amerikanska läkarföreningen använde sig av lobbyister, enligt undersökningen betalade man 33 stycken för att bevaka läkarorganisationens intressen. Men också så disparata företag som Campbell Soup och Dunkin´Donuts hade lobbyister på plats just för att påverka reformen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng