Astrazeneca varslar 280 i Södertälje

Som en del i det bantningsprojekt som pågår på Astrazeneca kommer
280 forskartjänster att försvinna från företagets enhet i Södertälje.

11 jun 2010, kl 10:52
0

Annons

Samma dag som koncernchef David Brennan var på Sverigebesök för att prata om Astrazenecas framtidsplaner kom beskedet om att forskartjänsterna i Södertälje kommer att försvinna. Bland de 280 som varslas är 170 forskare från utvecklingsenheten Pharmaceutical Developement och ytterligare 110 som arbetar med kliniska prövningar.

Det var känt sedan i januari, när företaget lanserade sitt effektiviserings- och neddragningspaket, att förändringar skulle ske även i Södertälje och på onsdagen blev de kända i detalj. Planen är att företaget ska koncentrera sin forskning i tidig fas till tre centra i Sverige. Ett i Södertälje för neurovetenskap och två i Mölndal där områdena hjärta-kärl-mage-tarm samt andningsvägar och inflammation ska ligga.

Enligt Ann-Leena Mikivier, presschef på Astrazeneca säger till Länstidningen Södertälje att vissa av de som berörs kommer att ha möjlighet att arbeta vid anläggningen i Mölndal.
– Men det kommer oundvikligen att bli övertalighet. Vi gör vad vi kan för att få folk att följa med och Mölndal kommer att expandera. Men det är förstås ett tungt besked för många, säger hon.

Forskning i senare stadier vill Astrazeneca koncentrera till andra orter och Macclesfield i England och Mölndal har nämnts som alternativ. Tjänsterna från pilotproduktionen planerar de att lägga ut på andra företag.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng