Astrazeneca utvecklar precisionsbehandlingar

Astrazeneca har tecknat två avtal för att vidareutveckla skräddarsydda behandlingar för astma och hjärtsjukdom.

13 maj 2015, kl 12:17
0

Personifierade behandlingar där patientens genetiska profil får styra vilken medicin som sätts in har främst varit inriktade mot cancersjukdomar.

Nu vill Astrazeneca utveckla individanpassade behandlingar inom fler sjukdomsområden. Dels har bolaget tecknat ett avtal med Abbott Laboratories för att tillsammans utveckla ett diagnostiskt test för astmapatienter.

Man vill ha en möjlighet att kunna välja ut vilka patienter med svår astma som kan ha störst nytta av den nya behandlingen tralokinumab vilken just nu testas i fas III-studier.

Dessutom har Astrazeneca gett Montreal Heart Institute uppdraget att screena upp till 80 000 patientprover för att hitta genetiska markörer som kan styra behandlingar för patienter med hjärt- och kärlsjukdom samt diabetes, enligt Reuters.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng