Astrazeneca samarbetar om cancer

Astrazeneca är intresserade av MSDs orala WEE1-kinashämmare mot äggstockscancer.

12 sep 2013, kl 08:13
0

Läkemedelsföretagen Astrazeneca och Merck (MSD i Sverige) har ingått ett samarbetsavtal om Mercks orala WEE1-kinashämmare MK-1775. Substansen testas just nu i fas II-studier tillsammans med standardbehandling mot vissa typer av äggstockscancer.

Enligt avtalet kommer Astrazeneca att betala Merck 50 miljoner dollar, nästan 330 miljoner kronor, för att ansvara för all framtida klinisk utveckling, tillverkning och marknadsföring av MK-1775. Merck kommer även att få vissa framtida royaltybetalningar.

MK-1775 är framtagen för att tvinga vissa tumörceller att dela sig utan att genomgå den normala reparationsprocessen av DNA, vilket leder till celldöd. Substansen har i prekliniska studier tillsammans med cytostatika visat sig förstärka antitumöregenskaper.

– Substansen har visat uppmuntrande kliniska data och vi har för avsikt att studera den i en rad cancertyper där det finns stora medicinska behov, säger Susan Galbraith, chef för AstraZenecas Oncology Innovative Medicines Unit, i ett pressmeddelande.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng