Astrazeneca samarbetar med Sanofi

Astrazeneca och Sanofi byter 210 000 substanser från deras respektive substansbibliotek för att snabba på läkemedelsutvecklingen.

20 nov 2015, kl 11:38
0

Annons

Bytet representerar en ny, open innovation-modell av samarbete mellan två stora läkemedelsbolag.

Det kommer att öka den medicinska mångfalden av substanser för båda företagen. I och med det kan en bredare sökning göras för att ta fram nya småmolekylära läkemedel.

Valet av substanser som byts är baserat på att de skiljer sig från den befintliga substansbasen som företagen har.

Föreningarna av substanser kommer att bytas i tillräcklig mängd för att bolagen ska kunna genomföra högkapacitetstester under flera år för att avgöra om substanserna är aktiva mot specifika biologiska mål. Om föreningarna sedan visar sig matcha ett mål kommer substansens struktur att optimeras och vidareutvecklas.

– Vi har arbetat hårt för att berika vårt substansbibliotek under de senaste åren och det här utbytet, vilket är överlägset den största vi har gjort, ger oss möjlighet att öka substansernas mångfald. Det viktigast är att det kommer att påskynda vår förmåga att identifiera unika substanser som skulle kunna utgöra utgångspunkten för att bli nya läkemedel för patienter, säger Mene Pangalos, chef för innovativa läkemedel och tidig utveckling på Astrazeneca, i ett uttalande i ett pressmeddelande.

Inga betalningar, varken förskotts eller senare, sker i samband med bytet av substanser. Företagen kan utan begränsningar på riktade sjukdomsområden utvärdera sina nya substanser.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng