Annons

Astrazeneca höjer årets prognoser

Läkemedelsbolaget redovisar större vinst per aktie i tredje kvartalet än väntat.

5 nov 2015, kl 11:51
0

I dag redovisade läkemedelskoncernen Astrazeneca sin delårsrapport för de första nio månaderna och tredje kvartalet 2015. Vinst per aktie i tredje kvartalet var större än väntat och nu höjer bolaget sina prognoser för helåret. Vinst per aktie för kärnverksamheten, Core EPS, ökade under tredje kvartalet med 8 procent.

Astrazenecas försäljning av magsårdsmedicinen Nexium, astmamedicinen Symbicort och blodproppshämmaren Brilinta sålde alla för mer än väntat. Enligt analytikernas genomsnittsprognos förväntades försäljningen av Nexium uppgå till 556 miljoner dollar, men sålde i stället för 641 miljoner dollar, uppger nyhetsbyrån TT.

– Jag är nöjd med framstegen vi gör. Vi fortsätter att fokusera på genomförandet av våra planer för tillväxtplattformarna och forskningsportföljen. Vi har ytterligare arbete att göra när det gäller vår ansökan för saxagliptin/dapagliflozin-kombinationen inom diabetes, men nyheten om en betydande uppdatering av förskrivningsinformationen för Brilinta följdes av accepterandet av flera ansökningar om registrering och påskyndad granskning inom cancer, andningsvägar och lupus, skriver koncernchefen Pascal Soriot i rapporten.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng