Patientsäkerhet riskerades av sen läkemedelsleverans

Leveransen av dosrullar hann inte fram i tid och morgonmedicineringen för boende på ett vårdhem försenades.

5 nov 2015, kl 12:51
0

I ett klagomål till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, skriver vårdhemmet att den försenade leveransen resulterade i att boende fick sin morgonmedicin kraftigt försenad och att personalen oroar sig för patientsäkerheten. Bland annat var det epilepsi- och diabetesmedicin som inte kunde tas i tid.

Vanligtvis levereras medicinerna till vårdhemmet på måndagar och de boendes dospåsar börjar gälla från onsdag morgon, enligt klagomålet. Detta gör att personalen har gott om tid att kontrollera, förbereda och ställa iordning läkemedelsbrickorna så att de boende får medicinerna i tid. Vid det här tillfället som klagomålet gäller levererades medicinerna först på onsdag eftermiddag, trots flera kontakter med apoteket.

Ivo har utrett ärendet och kommit fram till att leveransen av dosförpackade läkemedel fördröjdes men att det inte medförde någon vårdskada. Myndigheten anser att apoteket har analyserat den aktuella händelsen och tagit till åtgärder för att minska risken att något liknande inträffar igen. Ivo avslutar därför ärendet utan kritik

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng