Astrazeneca bygger fabrik utanför Moskva

Astrazeneca är den senaste i raden av läkemedelsföretag som beslutat satsa på Ryssland.150 miljoner dollar satsar företaget på en ny anläggning i landet.

22 feb 2011, kl 19:24
0

Annons

Anläggningen som enligt beräkningarna ska börja producera läkemedel i början av 2013 byggs strax utanför Moskva. Ungefär 16 miljoner förpackningar om året och läkemedel för bland annat kardiologi, onkologi och andningsvägar kommer att produceras i anläggningen.

Enligt Nenad Pavletic, vd för Astrazeneca i Ryssland, är investeringen ett resultat av den stabila ekonomiska utvecklingen i landet.

Ett annat skäl kan vara den ryska regeringens strategi att begränsa importen av läkemedel för att istället uppmuntra inhemsk produktion. Enligt ett nationellt utvecklingsprogram ska minst hälften av all läkemedelsförsäljning i landet komma från inhemsk produktion. Premiärminister Vladimir Putin har lovat närmare fyra miljarder i stöd till en inhemsk industri, vilket fått flera utländska företag att etablera sig i landet. Andra läkemedelsjättar, som Novartis och Glaxosmithkline, har också deklarerat investeringar.

Enligt analytiker kommer också den inhemska läkemedelsmarknaden i Ryssland att öka under de kommande åren, som ett resultat av en modernisering av hälso- och sjukvårdssystemet i landet. Även andra faktorer som en ökning av smittsamma och kroniska sjukdomar spås öka tillväxten på läkemedelsmarknaden.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng