Aprilgnäll istället för aprilskämt

I Läkartidningen som utkom den 1 april ondgör sig några läkare över att tidningen under våren tagit in kolumnister de inte gillar. Det är Annette Kullenberg, Elise Clason och Hanne Kjöller som närmast avses. De har det gemensamt att de skriver medryckande, roligt och bitskt samt att de har rufsat till håret på dem som […]

22 apr 2004, kl 11:24
0

Annons

I Läkartidningen som utkom den 1 april ondgör sig några läkare över att tidningen under våren tagit in kolumnister de inte gillar. Det är Annette Kullenberg, Elise Clason och Hanne Kjöller som närmast avses.

De har det gemensamt att de skriver medryckande, roligt och bitskt samt att de har rufsat till håret på dem som anser sig ha tolkningsföreträde i vårdfrågor. Först trodde jag det var ett aprilskämt, men när chefredaktören Kristina Räf tvingas bemöta dem inser jag att de menar allvar och det är frågan om något nytt ? ett aprilgnäll.

Om fler läkare ger sig till känna, som inte gillar krönikörer med egna åsikter, får vi ett register över dem som bäst umgås med sina egna tankar. Det blir ännu ett tillskott till floran av register inom vården.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng