Apoteksföreningen nöjd med valet

Sofia Wallström är ett utmärkt val som ny gd för TLV anser Johan Wallér. Men det kommer behövas kreativa idéer och öppna ögon för att möta framtiden.

25 apr 2013, kl 10:51
0

Valet av Sofia Wallström till ny generaldirektör för Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, är glädjande. Det menar Johan Wallér, vd för Sveriges Apoteksförening.
– Sofia Wallström har en hög kompetens inom läkemedels-, och apoteksområdet och en lång erfarenhet som kommer att behövas för det nya uppdraget, säger han.

Men han menar också att hon kommer att behöva vara kreativ och beredd för att se över fundamenten i TLVs verksamhet och myndighetens roll.
– Man behöver fundera över hur TLV ska fungera och vad myndighetens roll ska vara när andra krafter kommer in. Vi har ett prissättningssystem som nu blir utmanat från olika håll bland annat genom avtal mellan industri och landsting och hon behöver se över vad som brister. Nu ligger ett antal frågor hos domstolar vilket inte är optimalt, säger Johan Wallér.

Sofia Wallström tillträder som generaldirektör den 1 juni i år.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng