Apoteksdebatt i riksdagen

I gårdagens interpellationsdebatt diskuterades omregleringen av apoteken än en gång.

14 maj 2014, kl 09:56
0

Socialminister Göran Hägglund försvarade reformen mot den socialdemokratiska ledamoten Monica Greens kritik av densamma.

Monica Green menade att tillgänglighet, tid för rådgivning och förtroendet för apoteken blivit sämre efter omregleringen.

Göran Hägglund påpekade att apoteken blivit färre under ett antal år innan omregleringen och att Sverige då hörde till de länder med minst apotek per invånare. En utveckling som regeringen vänt i och med omregleringen.

Enligt Monica Green var de flesta nöjda med apoteken innan omregleringen. 
– Men av ideologiska skäl var det nödvändigt att privatisera. Sedan dess har ni fått ägna er åt att lappa och laga, hävdade hon.

Vad avser socialministern göra för att säkra medicinförsörjningen i hela landet och vad avser socialministern göra för att förtroendet för apoteken ska öka igen? Det var de två frågor Monica Green hade med sig till Göran Hägglund under interpellationsdebatten.

Hägglund hänvisade till en rapport från Statskontoret som visade att målet om ökad tillgänglighet till läkemedel i hög grad uppfyllts och att det i apoteks- och läkemedelspropositionen finns flera förslag med syfte att tillgodoses försörjningen med läkemedel. Han hävdade också att svenskarna enligt de undersökningar som gjorts är fortsatt nöjda med apoteken.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng