Apotekets reträtt blidkade Konkurrensverket

Konkurrensverket fann efter att Apoteket modifierat sitt förslag ingen anledning att vidta åtgärder mot företagets planer på så kallade distansapotek.

19 jun 2001, kl 18:13
0

Ingång Som Läkemedelsvärlden rapporterade i förra numret drog Apoteket i april tillbaka sina kritiserade planer på att ta över distributionen av läkemedel till apoteken. Detta räckte för att blidka Konkurrensverket, som den 6 juni meddelade att man inte vidtar några åtgärder mot Apoteket med anledning av de framförda klagomålen från Kronans Droghandel med flera.

? Det är bra att Apoteket nu har ändrat inriktningen på verksamheten i distansapoteken så att vi fortfarande har ett partihandelsled där konkurrensen driver på effektiviseringen, samtidigt som hanteringen av läkemedel i apoteksledet rationaliseras till fördel för konsumen-
terna, säger Ann-Christin Nykvist, generaldirektör på Konkurrensverket.

Ögonen på Apoteket
I Konkurrensverkets resonemang framskymtar att Apotekets ursprungliga planer antagligen inte skulle godkänts. Verket skriver också att man är ?oförhindrade att åter granska Apoteket? om man gör avsteg från planerna.

? Vi tolkar detta som att Konkurrensverket har ögonen på Apoteket, säger Annika Alström, informationschef på Kronans Droghandel.

Apoteket skriver i sitt pressmeddelande att klartecknet innebär att företaget nu kan effektivisera hanteringen av läke-
medel till nytta för konsument och samhälle.
Företaget avser fördjupa dialogen med partihandlarna för att skapa en effektivare läkemedelsförsörjning.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng