Apoteket svarar på kritiken

I ett pressmeddelande idag försvarar Apoteket sina internationella samarbeten.

12 apr 2007, kl 15:40
0

Efter att Apoteket fått kritik för sina planer på att bland annat starta en receptfabrik skriver de nu i ett pressmeddelande att deras internationella kontakter är ett led i deras arbete för en effektiv distribution av läkemedel och förbättring av läkemedelsanvändningen.
– Om Apoteket ska kunna utvecklas behöver vi söka kunskap där kunskapen finns, både inom landet och internationellt, säger Apotekets vd Stefan Carlsson i pressmeddelandet.


Apoteket skriver också att de inte kan kommenentera enskilda företag eller enskilda samarbeten, någon kommentar om samarbetet med Medco finns således inte.


När det gäller planerna på en recepfabrik, det vill säga en automatiserad process för att expediera recept, menar Apoteket att det inte handlar om att de ska bli partihandlare, utan att det är ett sätt att öka effektiviteten. Men de skriver också att ett sådant system skulle kunna ge service åt andra aktörer på marknaden.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng