Apoteket stämmer Nycomed

Nycomed gör reklam för Pantoloc på TV. Skärgårdsdoktorn Samuel Fröler besöker ett apotek och får hjälp att välja Pantoloc mot halsbränna. Apoteket AB menar att Nycomed på det viset vill ge sken av att Apoteket rekommenderar Pantoloc.

1 nov 2006, kl 15:13
0

Annons

I stämningsansökan skriver Apoteket:

"Reklamfilmen är ägnad att bibringa konsumenterna den felaktiga uppfattningen att Apoteket AB skulle rekommendera Pantoloc i förhållande till andra läkemedel, vilket är särskilt allvarligt p.g.a. att det strider mot den opartiskhet vid marknadsföring Apoteket AB har att rätta sig efter."

Efter påtryckningar från Apoteket har Nycomed klippt bort sekvenser innehållande Apotekets varumärke från reklamfilmen. Men Apoteket nöjer sig inte med det, skriver Dagens Media, och stämmer alltså ny Nycomed inför Marknadsdomstolen. Apoteket kräver att Nycomed åläggs böter om 400 000 kr.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng