Varning för Roaccutan på internetapotek

Läkemedelsverket varnar nu för att Roaccutan marknadsförs på internetapotek med svenska patienter som målgrupp. Läkemedelsverket avråder från köp av och medicinering med Roaccutan på egen hand.

1 nov 2006, kl 11:45
0

Roaccutan har aldrig varit godkänt i Sverige, på grund av att det har fosterskadande effekter samt även biverkningar av främst psykiatrisk natur.

Dock finns det tillgängligt sedan 1980-talet via licens, efter beslut av Läkemedelsverket, så att hudläkare kan förskriva det till patienter med djup, ärrbildande acne där tillgängliga godkända läkemedel inte har haft effekt.

Eftersom Roaccutan nu börjat säljas av ett svenska webbapotek, www.sverigesapotek.com, avråder Läkemedelsverket bestämt från köp av och medicinering med Roaccutan på egen hand. Behandling med Roaccutan kräver kontakt med läkare för uppföljning av behandlingsresultatet, biverkningar och laboratorieprover.

Kvinnor som ska behandlas med Roaccutan får inte vara gravida när behandlingen inleds. Det ska också följas upp att kvinnor inte blir gravida under behandlingen eller under de två första månaderna efter avslutad behandling.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng