SFF presenterar förslag till nytt apotekssystem

Sveriges Farmacevtförbund (SFF) presenterade i fredags ett 14-punktsprogram som beskriver ett nytt läkemedelsförsörjningssystem som man vill förverkliga i Sverige.

30 okt 2006, kl 14:51
0

Bakgrunden är den nya regeringens ambitioner att tillåta fler aktörer på marknaden. SFF vill med sitt förslag bland annat att ge allmänheten ökad tillgänglighet till såväl apotek som farmacevter.


SFF poängterar bland annat vikten av ett fortsatt nationellt åtagande för att säkra tillgången på apotek i glesbygd. Man föreslår avtal mellan staten och apoteksaktörer, eller att apotekstätheten säkras inom ramen för statsbidrag till sjukvårdshuvudmännen.


SFF vill att etableringsrätten av apotek blir fri och såväl tillståndsgivningen som kraven vad gäller ägarförhållanden är liberala.

Förbundet är positivt till begränsad försäljning av receptfria läkemedel i vanliga butiker, men vill att en sådan ordning införs först när fler apoteksaktörer etablerat sig på marknaden.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng