Apoteket sparar alla recept elektroniskt

Till hösten kommer man i hela landet kunna spara sina recept elektroniskt på apoteken. Det är första steget i Apotekets nya satsning ?Mina läkemedel?.

23 maj 2006, kl 18:38
0

I höst ska samtliga svenska apotek kunna lagra kundernas recept digitalt. Det ska i fortsättningen räcka med en legitimation för att få ut de läkemedel man behöver – på vilket apotek som helst i landet. Tjänsten testas just nu i Norrbotten.

– Kunderna kommer att få helt nya möjligheter att få en överblick över sina läkemedel, samt en bättre tillgänglighet, säger Apotekets vd Stefan Carlsson.

På apoteket kan man få en utskrift av recepten, men man kan också ringa till Apotekets kundcentrum och via en kod få receptlistan uppläst. Till hösten ska kunderna också kunna överblicka samma information på internet.

Till den nya tjänsten ?Mina läkemedel? kommer Apoteket att koppla en rad nya tjänster, såsom läkemedelsinformation, rådgivning om hälsa och läkemedel, beställningar med mera. Säkerheten garanteras med hjälp av e-legitimation, en lösning som många banker och även Skatteverket använder.