Apoteket har fortsatta planer med Medco

Enligt Sveriges Farmacevtförbund ska Apoteket imorgon fatta beslut om ett fördjupat samarbete med det amerikanska grossistföretaget Medco.

8 okt 2007, kl 11:04
0

Annons

I ett brev till socialminister Göran Hägglund varnar Sveriges Farmacevtförbund för Apotekets planer. Enligt förbundet kommer Apotekets styrelse imorgon att fatta beslut om ett samägt företag med Medco. Det nya företaget ska bland annat göra automatiserade läkemedelsgenomgångar i Sverige. Planer finns också på en så kallad receptfabrik som ska bli ett centralt automatiserat lager som ska leverera läkemedel till olika beställare, även till andra företag än Apoteket.

Farmacevtförbundet är mycket kritiskt till Apotekets planer och menar att de omöjliggör för andra aktörer att etablera sig på marknaden efter avregleringen.

Apoteket har dementerat uppgifterna och säger att de dokument som Farmacevtförbundet grundar sina uppgifter på är gamla, och att det är ett annat förslag som ska diskuteras på styrelsemötet imorgon tisdag.   

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng