Annons

Apoteket drar tillbaka överklagande om tillsättning

Apoteket AB finner sig i Läkemedelsverkets beslut att en chef på ett sjukhusapotek måste vara farmacevt. Idag måndag drar man tillbaka sin överklagan angående chefen på sjukhusapoteket i Trollhättan.

9 jan 2004, kl 19:26
0

Annons

Idag måndag kommer Apoteket att lämna in en skrivelse till Kammarrätten i Stockholm där man drar tillbaka sin överklagan av Läkemedelsverkets beslut att en apotekschef på ett sjukhusapotek måste vara farmacevt.

? Vi har diskuterat det här både internt och med Läkemedelsverket och kommit fram till att det blir bäst så här, säger Apotekets chefsjurist Dag Johannesson.

? Vi ser inte längre något behov att klargöra ärendet juridiskt, fortsätter han.

Ärendet sträcker sig tillbaks till 2001 då Apoteket anställde en person från Posten som chef för sjukhusapoteket i Trollhättan. När detta anmäldes till Läkemedelsverket satte verket stopp för utnämningen. Apoteket överklagade då verkets beslut och ärendet gick till slut vidare till Kammarrätten. Men nu drar alltså Apoteket själv tillbaka ärendet.

? Verksamheten fungerar bra som den gör och personen arbetar inte kvar i företaget längre, säger Dag Johannesson.

? Vi har inte ändrat inställning, men vi har en bättre förståelse för Läkemedelsverkets inställning idag. Vi kan leva med det här, medger Dag Johannesson.