Annons

Astrazenecas forskningsportfölj bäst i branschen

Enligt den amerikanska facktidksriften R&D Directions har Astrazeneca den bästa forskningsportföljen i läkemedelsbranschen.

8 jan 2004, kl 17:35
0

Varje år utser tidningen R&D Directions den bästa forskningspipelinen och i år har Astrazeneca ansetts ha “the best and most innovative pipeline”. Det är andra gången på tre år som företaget får utmärkelsen.

Det skriver R&D Directions i sitt januarinummer.

? Astrazeneca har åstadkommit en remarkabel förvandling av sin produkt- och forskningsportfölj, kommenterar Martin Nicklasson, Executive Vice President, Global Drug Development, i ett pressmeddelande från Astrazeneca..

? Vi har gått från att vara starkt beroende av en handfull olika produkter till en bred portfölj av nyskapande, medicinskt angelägna läkemedel.

R&D Directions har identifierat 10 "pipelines" i läkemedels- och biotechbranschen, vilka utmärker sig enligt vissa kriterier, bland annat företagets förmåga att upprätthålla ett kontinuerligt projektflöde av nya receptbelagda läkemedel med stor kommersiell potential i både tidig och framskriden utvecklingsfas, inställning till att satsa på högriskprojekt, forskningsproduktivitet, graden av innovation samt förmågan att effektivt marknadsföra läkemedlen.

Jan Lundberg, professor och Executive Vice President, Global Discovery Research, säger:

? Vi har ett stort antal projekt som utvecklas starkt och vi är glada över att R&D Directions har gett detta erkännande av vår forskningsportfölj.