Apoteket AB förblir statligt ett tag till

Den nuvarande regeringen tänker, enligt valmanifestet, inte sälja Apoteket AB under nästa mandatperiod.

2 sep 2014, kl 08:30
0

Alliansen har inte några planer på att göra sig av med det statliga ägandet av Apoteket AB. Det deklarerar de fyra partierna i sitt gemensamma valmanifest inför den 14 september.

Centerpartiets Anders W Jonsson har dock i intervjuer deklarerat att partiet inte anser det statliga ägandet som något självändamål. Men de närmaste åren ska alltså centern, om alliansen vinner valet, sitta lugnt i båten enligt valmanifestet.
Apoteks- och läkemedelsfrågor har inte någon framträdande roll i partiernas gemensamma manifest. Främst är det ekonomin, jobben och skolan som ventileras i manifestet.

Enligt Alliansen har apoteksreformen inneburit fler apotek, bättre service och försäljning av receptfritt inom detaljhandeln. Enligt manifestet ska också statliga bolag drivas på att särskilt sätt när de har ett samhällsuppdrag. Det är viktigt, skriver regeringen, att det uppdraget tydligt redovisas och är styrande för bolagens verksamhet.

I en passus efterlyser Alliansen också ett ökat internationellt samarbete för att minska överanvändningen av antibiotika.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng