Apoteket AB etablerar Apodos i Tyskland

Apoteket AB kommer det kommande året att etablera Apodos-verksamheten i
Tyskland. Enligt företaget finns det i landet 1 miljon patienter som kan
bli aktuella för en multidostjänst.

4 jun 2010, kl 11:09
0

Annons

Etableringen börjar redan nu med att företaget bygger upp verksamheten i företagsparken GewerbePark Elbmarsch utanför Hamburg. Inom ett år, under det första halvåret 2011, räknar Apoteket AB med att de första tyska patienterna får sina leveranser.

Verksamheten i Tyskland drivs av dotterbolaget Apoteket International. Under 2009 etablerade de Apodos i Norge och David Kruse, vd för Apoteket International har i tidigare intervjuer berättat om ytterligare expansionsplaner. Där ingick Tyskland, men även Storbritannien och Holland.

Enligt dagens pressmeddelande från Apoteket AB finns det en stor marknad för Apodos i Tyskland med en miljon patienter i målgruppen och Apoteket AB räknar med att 500 000 tyska patienter använder Apotekets multidos år 2015.
? Vår etablering i Tyskland innebär att Apoteket tar nästa steg mot att bli en ledande apoteksaktör på den nordeuropeiska hälsomarknaden, säger vd Stefan Carlsson i pressmeddelandet.

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng