Annons

Apotekarprogram för arbetslösa

Den 12 mars startade Lunds universitet ett fem terminer långt apotekarprogram. Enligt Tommy Eriksson, programansvarig för den nya utbildningen, har arbetsförmedlingen en överenskommelse med Astrazeneca i Lund om att starta det kompletterande apotekarprogrammet. Utbildningen kommer att finansieras av arbetsförmedlingen, förmodligen via EU:s globaliseringsfond.– Vi fick en förfrågan från Arbetsförmedlingen om att starta den här utbildningen. […]

14 mar 2012, kl 16:13
0

Annons

Den 12 mars startade Lunds universitet ett fem terminer långt apotekarprogram. Enligt Tommy Eriksson, programansvarig för den nya utbildningen, har arbetsförmedlingen en överenskommelse med Astrazeneca i Lund om att starta det kompletterande apotekarprogrammet. Utbildningen kommer att finansieras av arbetsförmedlingen, förmodligen via EU:s globaliseringsfond.
– Vi fick en förfrågan från Arbetsförmedlingen om att starta den här utbildningen. Vi ser ett stort behov av fler apotekare inom vården i Skåne, det behövs ungefär 40 stycken fler och uppenbarligen ser arbetsförmedlingen samma behov, säger Tommy Eriksson.

För att bli antagen krävs en akademisk examen med naturvetenskaplig inriktning varav minst 100 veckors högskolestudier i naturvetenskapliga ämnen. Dessutom är det ett krav att vara inskriven som arbetssökande på arbetsförmedlingen.

Enligt Tommy Eriksson är apotekarutbildningen i Lund inriktad mot läkemedel i vården och läkemedel som produkt och skiljer sig från den i Uppsala och Göteborg.
– Denna är mer inriktad på att apotekaren ska bli läkemedelsexpert på användning av läkemedel och på själva produkten läkemedel, säger han.

Lunds universitet har sedan tidigare examensrätt för att utfärda apotekarexamen, vilket gäller även för den nya utbildningen. Mellan 12 och 16 studenter har antagits och samtliga har tidigare arbetat vid Astrazenecas nedlagda forskningsenhet i Lund.