Antibiotikastudie leds från Sverige

Nästa år startar en stor forskningsstudie som ska ta reda på mekanismerna bakom antibiotikaresistens. Studien omfattar tio forskargrupper i sju olika länder och koordineras av Dan Andersson vid Uppsala universitet. Forskningsprojektet har beviljats cirka 26 miljoner kronor av EU för att studera hastigheten och mekanismerna genom vilka resistenta bakterier sprids i olika miljöer.

21 nov 2005, kl 10:49
0

Annons

Nästa år startar en stor forskningsstudie som ska ta reda på mekanismerna bakom antibiotikaresistens. Studien omfattar tio forskargrupper i sju olika länder och koordineras av Dan Andersson vid Uppsala universitet.

Forskningsprojektet har beviljats cirka 26 miljoner kronor av EU för att studera hastigheten och mekanismerna genom vilka resistenta bakterier sprids i olika miljöer.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng