Antibiotika verksamt vid astma

Behandling med telitromycin kan ge viss lättnad vid astmaattacker. Det visar en studie som publicerades i NEJM (2006;345:1589). Totalt 278 patienter fick antingen oralt telitromycin (Ketek) eller placebo i tio dagar som tillägg till standardbehandling. Behandlingen inleddes 24 timmar efter en akut attack. Under studieperioden skedde en större förbättring i behandlingsgruppen än i placebogruppen. Den […]

19 maj 2006, kl 11:30
0

Behandling med telitromycin kan ge viss lättnad vid astmaattacker. Det visar en studie som publicerades i NEJM (2006;345:1589). Totalt 278 patienter fick antingen oralt telitromycin (Ketek) eller placebo i tio dagar som tillägg till standardbehandling. Behandlingen inleddes 24 timmar efter en akut attack.

Under studieperioden skedde en större förbättring i behandlingsgruppen än i placebogruppen. Den exakta mekanismen för hur telitromycin verkar vid astma är oklar.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng