Antibiotika effektivt mot endometrit

Enligt en studie i tidskriften American Journal of Obstetrics and Gynecology kan vanliga antibiotika vara en effektiv behandling mot endometrit.

29 mar 2004, kl 12:04
0

Annons

Endometrios är en sjukdom där livmoderslemhinnan är belägen utanför sin normala plats i livmoderhålan. De felaktigt placerade slemhinneöarna blöder som den riktiga livmoderslemhinnan och ger vanligen svåra smärtor. Endometrit är när livmoderslemhinnan blir inflammerad.

Dr David A. Eschenbach och kollegor vid University of Washington i Seattle har utvärderat antibiotikaterapi på kvinnor med högre risk för livmoderinflammation. 153 kvinnor behandlades med antibiotika, för att karaktärisera subakut endometrit och för att utvärdera behandlingen.

Kvinnorna var sina egna kontroller. Efter behandling med olika antibiotika i sju dagar minskade onormala blödningar, inflammation i livmoderhalsen, ömhet i livmodern och histologiska fynd på inflammation.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng