Antalet sålda förpackningar minskar

Förutom generikareformens effekter och de många patentutgångarna bidrar även en minskning av antalet sålda läkemedelsförpackningar till en lägre läkemedelsnota för samhället.

8 mar 2004, kl 18:37
0

Annons

Generikareformen, den därav följande priskonkurrensen samt de många patentutgångarna är inte de enda förklaringarna till den vikande kostnadsutvecklingen på läkemedelsområdet, enligt ett pressmeddelande från Läkemedelsstatistik AB.

Även antalet sålda läkemedelsförpackningar minskar. Under perioden mars 2003 till februari 2004 har antalet sålda förpackningar minskat med 1,8 procent, och under årets två första månader med 4,3 procent.

Läkemedelsförsäljningen mätt som apotekens inköpspris (AIP) i februari landade på 1,8 miljarder kronor. Det innebär en minskning jämfört med februari 2003 på 2,4 procent.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng