Annons

Ännu ett dödsfall av nytt coronavirus

Hittills har 15 personer smittats av det nya sarsliknande coronaviruset NCoV. Nio av dem har dött.

14 mar 2013, kl 10:00
0

Annons

Det nya viruset NCoV upptäcktes på den arabiska halvön i somras och sedan dess har 15 personer bekräftats vara smittade, enligt Värdshälsoorganisationen WHO. Nio av dem har dött.

Det senaste fallet var en saudiarabisk man i 39-års åldern. Han blev sjuk den 24 februari, inlagd på sjukhus den 28 februari och avled den 2 mars. Han ska enligt preliminära undersökningar inte ha haft någon kontakt med de tidigare kända fallen, enligt WHO.

Under februari upptäcktes tre nya fall av coronaviruset i Storbritannien. Indexfallet insjuknade efter en resa till Saudiarabien och Pakistan. De andra tillhörde den insjuknades familj och hade varit i nära kontakt med hen. 

Mycket talar för att smittan i sällsynta fall kan spridas mellan människor, men enligt Smittskyddsinstitutet är risken att smittan ska spridas utanför den närmaste kretsen runt en sjuk person mycket liten.  I Storbritannien och Tyskland har man tagit prov på fler än 200 personer som haft nära kontakt med de aktuella fallen, utan att man sett några tecken på smittspridning.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng