Andreas Furängen lämnar Apotekarsocieteten

Efter tio år som vd för Apotekarsocieteten har Andreas Furängen beslutat sig för att lämna uppdraget. Rekryteringen av en efterträdare påbörjas inom kort.

2 sep 2013, kl 14:59
0

Andreas Furängen började som vd för Apotekarsocieteten 2004  och har nu bestämt sig för att gå vidare. Beslutet har fattats i samförstånd med styrelsen som nu påbörjar en rekryteringsprocess för att hitta en efterträdare.

Han kommer inte att sluta omedelbart utan vara kvar på sin tjänst till den 30 april 2014.
– Att vara vd för Apotekarsocieteten har gett mig ett enormt kontaktnät och möjlighet att fördjupa mig i olika delar av det mångfacetterade läkemedelsområdet. Det har varit både utmanande och lärorikt och faktiskt det roligaste jag hittills gjort i min karriär. Jag är inne på mitt tionde år som vd och tycker att det är dags för någon annan att ta över. Verksamheten går bra och ekonomin är stabil. Jag kommer att kunna göra ett avslut för verksamhetsåret 2013 och förhoppningsvis även ge en bra överlämning till min efterträdare, säger Andreas Furängen.

Eva Sjökvist Saers är styrelseordförande för Apotekarsocieteten och den som leder arbetet med att hitta en ny vd.
– Vi kommer nu att sätta oss och diskutera vilken profil vi anser att en ny vd bör ha och vilken bakgrund vad gäller bransch och personliga egenskaper som behövs för de utmaningar som Apotekarsocieteten står inför, säger hon.

– Andreas Furängen har gjort en fantastisk insats som vd för Apotekarsocieteten. Det har hänt mycket i vår bransch under dessa år med stora förändringar inom läkemedelsindustrin, apoteksmarknadsomreglering, utveckling inom vård och landsting vad gäller läkemedelsförsörjning och användning och förändringar i myndigheters roller och ansvar. Genom Andreas har Apotekarsocieteten vidareutvecklats och har idag en mycket bred verksamhet och vi är en viktig mötesplats för alla som är engagerade inom läkemedelsområdet, säger hon.

Andreas Furängen säger att han har en del planer för framtiden.
– Jag hoppas att jag får möjlighet att ta tillvara på mina erfarenheter inom någon del av läkemedelsområdet, säger han.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng