Ändrade regler om utbyte föreslås

Företag som sagt sig kunna tillhandahålla periodens vara och sen inte gör det ska kunna tvingas betala en sanktionsavgift.

14 apr 2014, kl 15:32
0

Annons

Läkemedelsföretag som vill sälja läkemedel inom det generiska utbytet måste bekräfta till TLV att de kan förse apoteken med periodens vara under hela försäljningsperioden.  Det föreslås i förslaget till ändringar i TLVs förskrifter som nu är ute på remiss.

Myndigheten vill också att företagen ska garantera att läkemedlet har en hållbarhet som täcker patientens behandlingstid plus ytterligare två månader när man distribuerar läkemedlen.För företag som inte håller det här ska TLV enligt förslaget kunna ta ut sanktionsavgifter.

Den tidigare lapsus som funnits i föreskrifterna och som gjort det olagligt att byta ett recept med ett parallellimporterat läkemedel till ett annat med samma substans och lägre pris om det är originalläkemedlet, ändras nu så att det blir möjligt.

 

Till den 12 maj vill TLV ha fått svar för förslagen till förändringar.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng