Anders Hamsten ny rektor vid KI

Regeringen har anställt Anders Hamsten som ny rektor vid Karolinska institutet. Han tillträder vid årsskiftet.

15 nov 2012, kl 12:39
1

Anders Hamsten Foto: Gunnar Ask

Anders Hamsten är professor i kardiovaskulära sjukdomar vid KI sedan 1999 och överläkare vid hjärtkliniken vid Karolinska universitetssjukhuset. Han fick en klar majoritet vid KI hörandeförsamlings omröstning, med totalt 57 av 83 röster. 

Nu har regeringen anställt Anders Hamsten som ny rektor för KI från och med den 1 januari 2013 och sex år framåt.
– Jag ser fram emot att få sätta mig in i KIs stora frågor, dels att försöka identifiera det långsiktiga arbete som pågår och dels att formulera min egen prioriteringslista och min strategi. Jag känner mig stolt och förväntansfull, säger Anders Hamsten, i en intervju i KIs personaltidning KI Bladet.

Anders Hamsten efterträder professor Harriet Wallberg-Henriksson.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer