Annons

Anders Hallberg ny rektor i Uppsala

Igår kom det formella beslutet då regeringen bestämde att anställa Anders Hallberg som rektor vid Uppsala universitet från den 1 juli 2006 till den 31 mars 2010.

17 feb 2006, kl 16:11
0

Anders Hallberg är idag professor i läkemedelskemi och dekanus vid den farmaceutiska fakulteten vid Uppsala universitet. Han avlade sin doktorsexamen vid Lunds universitet. Efter ett par års forskningsvistelse i USA tillträdde han en tjänst på Astra i Lund, där han innehade befattningen som kemichef.

Sedan Vetenskapsrådet skapades har Anders Hallberg varit ordförande i en av dess beredningsgrupper. Hans forskning, som har belönats med flera vetenskapliga priser, berör huvudsakligen organisk syntes och utveckling av nya läkemedel mot infektionssjukdomar som främst drabbar den fattigare delen av världen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng