Anders efterträder Anders som får internationellt jobb
Anders Tegnell lämnar Folkhälsomyndigheten och efterträds som statsepidemiolog av Anders Lindblom.

Anders efterträder Anders som får internationellt jobb

Anders Tegnell lämnar Folkhälsomyndigheten. Hans efterträdare som statsepidemiolog är Anders Lindblom.

9 mar 2022, kl 11:12
0

Annons

TEXTEN UPPDATERAD 23 MARS DÅ FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN ÄNDRADE EN TIDIGARE UPPGIFT OM ATT ANDERS TEGNELL SKA ARBETA FÖR WHO.

Anders Tegnell har varit statsepidemiolog sedan 2013 och var med när Folkhälsomyndigheten bildades året därpå. Han har blivit ett känt ansikte under coronapandemin då han lett mycket av arbetet mot covid-19 i Sverige. Nu meddelar Folkhälsomyndigheten att han tagit sig an ett internationellt uppdrag och lämnar myndigheten redan från och med måndag 14 mars.

Anders Tegnell, som är disputerad infektionsläkare, ska bli senior expert i en ny grupp som ska arbeta med att tillgängliggöra covid-19-vaccin i länder som inte kunnat köpa tillräckligt med vaccin själva.

– Jag har arbetat med vacciner i 30 år och har samtidigt alltid brunnit för internationella frågor. Nu får jag chansen att bidra i det omfattande internationella arbetet. Det är fortsatt mycket viktigt att vaccinerna når ut till de länder som inte har haft de ekonomiska förutsättningarna att köpa egna vacciner, säger Anders Tegnell i ett pressmeddelande.

Den som tar över rollen som statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten blir läkaren Anders Lindblom. Han var tidigare smittskyddsläkare i Dalarna i 20 år och kom till avdelningen för smittskydd och säkerhet vid Folkhälsomyndigheten i höstas.

– Kunskapstörst och att lära sig nya saker är nog det som ligger bakom, och att få utmaningar, sade han då om bytet av jobb i en intervju med SVT Dalarna.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng