Annons
Anders Blanck slutar som vd för Lif
Anders Blanck.

Anders Blanck slutar som vd för Lif

Läkemedelsindustriföreningens vd har meddelat att han önskar lämna sin post som han haft sedan 2011.

15 aug 2022, kl 13:27
0

Annons

Under måndagen kom nyheten att Anders Blanck lämnar sin post som vd för läkemedelsindustriföreningen Lif. Han kommer att vara kvar som vd under hösten.

Anders Blanck har varit vd för Lif sedan 2011. Dessförinnan var han vice vd sedan 2005.

– Jag är både väldigt tacksam och stolt över vad vi i läkemedelsbranschen tillsammans har åstadkommit under min tid på Lif. Det har varit ett privilegium att utveckla Lif i en riktning som gagnat både våra medlemmar, läkemedelsföretagen, samt patienter och samhället i stort, säger han i ett pressmeddelande.

– Under mina år på Lif har jag haft förmånen att arbeta och samarbeta med fantastiskt kompetenta och välvilliga kollegor och samarbetspartners, så jag vill passa på att i förväg rikta ett stort tack till alla dem. Jag ser nu fram emot hösten då jag både får den stora äran att leda Lif och samtidigt får fundera över nya utmaningar i mitt yrkesliv.

Styrelsen för Lif påbörjar nu rekrytering av en ny vd.