Anastrozol väntas ersätta tamoxifen

Vid en internationell bröstcancerkongress i Schweiz denna vecka beaktar internationella experter för första gången femårsresultaten från den så kallade Atac-studien. Enligt Astrazeneca innebär detta sannolikt att anastrozol (Arimidex) rekommenderas istället för tamoxifen för att minska risken för återfall av sjukdomen.

25 jan 2005, kl 11:30
0

Annons

Atac-studiens styrkommitté anser utifrån resultaten att expertgruppen bör rekommendera behandling med Arimidex istället för dagens standardbehandling med tamoxifen, för att minska risken för återfall.

Femårsresultaten av Atac, som publicerats i tidskriften Lancet i år, visar bland annat att anastrozol i högre grad förhindrar metastaser och återfall hos kvinnor med tidig bröstcancer som passerat klimakteriet jämfört med tamoxifen, enligt pressmaterial från Astrazeneca.

St Gallen-riktlinjerna är tillsammans med riktlinjer från Asco (American Society of Clincial Oncology) vägledande för behandlingen av bröstcancer globalt.

Se denna webbplats för mer information om hur riktlinjerna slutgiltigt utformas.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng