Annons

Amadou Jallow till APL

Efter att ha varit med och byggt upp apoteksverksamheten på
Åhléns lämnar Amadou Jallow företaget. I januari börjar han på APL där
han blir chef för kundservice.

9 dec 2010, kl 11:04
1

För ett och ett halvt år sedan började apotekaren Amadou Jallow på Åhléns för att bygga upp företagets apoteksverksamhet från grunden. Med sex apoteksenheter i ryggen kommer han nu att börja ett nytt uppdrag på APL med start den 17 januari.

På APL kommer Amadou Jallow att ansvara för kundservicen och de omkring 600 förfrågningar och beställningar som kommer varje dag.
– Eftersom det handlar om extempore läkemedel som tillverkas eller bereds på APL så kan blir det många specifika frågor som kunderna, främst förskrivare och apotek, vänder sig till oss för att för svar på, säger han.

Han säger sig vara väldigt nöjd med tiden på Åhléns där han som ensam farmacevt på huvudkontoret fått arbeta med allt från inköp, ekonomi, it, logistik och marknad. Nu när verksamheten går in i en mer rutinmässig fas menar han att det är dags att söka nya utmaningar.
– APL går in i en ny fas som eget företag under socialdepartementet och jag ser fram emot en spännande tid, säger Amadou Jallow.

Även Åsa Edman som är inköpsansvarig på Ahléns apotek lämnar företaget för APL. Hon blir där kundansvarig för de två affärsområdena vård och apotek liksom att ansvara för marknadsföringen av APL:s handelsvaror.

Artikeln uppdaterad 101209 kl. 15:30.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Det var ju faktiskt så att Åhlens lade ner sin apoteksverksamhet. Det kanske var pga det faktum att du inte klarade av det arbete som du förväntades göra. så kan det ju råka se ut utifrån. Med hjälp av den positionen i ditt CV, samt blablabla GPP, så lyckades du få en ganska trevlig “rulla tummarna” tjänst vid APL! 😉 Grattis!