Allt eller intet

Apoteket och Sveriges Farmacevtförbund driver frågan om en omreglering av svenskt apoteksväsende till att bli en fråga om allt eller intet. De vill inte att delar av det receptfria sortimentet släpps innan hela väsendet brakar ihop. Apoteket vill inte bli av med ett lönsamt sortiment och förbundet vill inte bli av med en del av […]

29 jan 2007, kl 18:38
0

Apoteket och Sveriges Farmacevtförbund driver frågan om en omreglering av svenskt apoteksväsende till att bli en fråga om allt eller intet. De vill inte att delar av det receptfria sortimentet släpps innan hela väsendet brakar ihop.

Apoteket vill inte bli av med ett lönsamt sortiment och förbundet vill inte bli av med en del av arbetsmarknaden till butiksanställda. Bra lobbing har också satt spår i regeringens utredningsdirektiv.

För ett stegvis släppande av receptfritt talar att det är vad kunderna mest önskar. Det är vidare lätt att göra ? Norge och Danmark har receptet. Allmänintresset väger tyngst.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng