Akut infektion ökar risken för hjärtinfarkt

En brittisk studie visar att akut luftvägsinfektion och urinvägsinfektion kan kopplas till en ökad risk för vaskulära händelser. I en databas identifierades totalt 20 486 personer med en första hjärtinfarkt och 19 063 med en första stroke. Analysen visade att risken för både hjärtinfarkt och stroke var förhöjd efter diagnos av luftvägsinfektion och högst under […]

21 jan 2005, kl 10:17
0

Annons

En brittisk studie visar att akut luftvägsinfektion och urinvägsinfektion kan kopplas till en ökad risk för vaskulära händelser. I en databas identifierades totalt 20 486 personer med en första hjärtinfarkt och 19 063 med en första stroke.
Analysen visade att risken för både hjärtinfarkt och stroke var förhöjd efter diagnos av luftvägsinfektion och högst under de tre första dagarna. Risken minskade sedan gradvis under de följande veckorna. Risken var även signifikant förhöjd men inte lika stor efter urinvägsinfektion.
Samtliga patienter hade dessutom fått influensavaccin, men det gav ingen ökad risk för hjärtsjukdomar.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng