Annons

Aktivare antirökrådgivning på apotek

Rökare bör få en betydligt mer aktiv antirökrådgivning vid apoteksdiskarna, det menar Gunilla Bolinder, läkare vid Karolinska sjukhuset och en av initiativtagarna till föreningen Läkare mot tobak. Det sa hon vid ett anförande i Farmaci mot tobaks monter på Läkemedelskongressen.? Kommer det en nikotinstinkande patient som ska hämta sina blodtrycksmediciner bör man direkt vid apoteksdisken […]

19 jul 2002, kl 19:56
0

Rökare bör få en betydligt mer aktiv antirökrådgivning vid apoteksdiskarna, det menar Gunilla Bolinder, läkare vid Karolinska sjukhuset och en av initiativtagarna till föreningen Läkare mot tobak. Det sa hon vid ett anförande i Farmaci mot tobaks monter på Läkemedelskongressen.
? Kommer det en nikotinstinkande patient som ska hämta sina blodtrycksmediciner bör man direkt vid apoteksdisken ta upp rökningens betydelse för sjukdomsförloppet, säger hon.
Hon menar att apoteken som samhällsinstans har ett ansvar för att få fler att sluta röka.
? Det är ju inte speciellt etiskt att låta människor äta mediciner mot sjukdomar och samtidigt låta dem fortsätta med ett beteende som förvärrar samma sjukdomar, säger hon. Jag menar naturligtvis inte att apotekspersonalen ska attackera och hoppa på rökarna på apoteket utan istället vänligt upplysa dem om fakta och att de alltid är välkomna till apoteket om de vill veta mer och att det finns effektiva läkemedel för den som vill sluta röka.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng