75 får gå från APL

När APL omorganiserar försvinner 75 tjänster. Förhandlingar om vilka som drabbas pågår.

28 feb 2013, kl 11:29
0

Det är i samband med en omorganisation som APL beslutat att dra ner på verksamheten med 75 tjänster. Den nya organisation som presenterats kommer att bestå av tre enheter, en för inköp, logistik och IT, en för extempore och en tredje för produktion och utveckling.

De fyra anläggningarna i Göteborg, Stockholm, Malmö och Umeå kommer att bli kvar efter omorganisationen.  Däremot kommer den individuella tillverkningen i Umeå att flyttas till Stockholm och Göteborg.
-Viss personal från Umeå kommer att erbjudas att flytta till Stockholm och Göteborg, säger Eva Sjökvist Saers, vd på APL.
 
Enligt henne beror förändringarna på att företaget måste vässa sig på den konkurrensutsatta marknaden. Som ett led i detta behövs då en annan typ av bemanning än idag. De fackliga diskussionerna om vilka som berörs kommer nu att fortsätta.
– Under 2012 växte vi med 90 tjänster som en följd av att vi vann upphandlingar i flera landsting. Efter en grundlig översyn har vi nu beslutat oss för de här förändringarna och de 75 som nu försvinner är andra typer av tjänster än de som rekryterades förra året.

Två nya affärsområden bildas också i och med omorganiseringen, vård och apotek som erbjuder extemporetillverkning och tjänster till sjukvård och apotek samt life science som samlar tjänster riktade till läkemedels- och biotechföretag.

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng